top of page

Kgl. Balletdanser Henriette Brøndsholm

Henriette er uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole, optaget som elev i 1978, og ansat ved Den Kgl. Ballet i 1985. Hun har haft en lang karriere som balletdanser, og har danset i hele ballettens omfattende repertoire i både ind- og udland.


Vigtigste partier:
Henriette Brøndsholm har danset en lang række solistpartier, bl.a. Effy i Sylfiden, dukken Coppelia i Coppelia, Medea i Fjernt fra Danmark, Corolla i Napoli, Freja og Følelsen i Thrymskviden, Pjerrot i Nat med Blegnende Måne, Tøndebåndsdans i Søvngængersken og Else Fadebursterne i Et Folkesagn, samt Seranade, Symfoni i tre Satser, Etudes, Des Knaben Wunderhorn, Mahlers 5. Symfoni, Dødens Triumf, Romeo og Julie, Svanesøen, Tornerose, Giselle, Fearful Symmetries, Symfoni i C, The River, Caverna Magica, Onegin, En Skærsommernats Drøm, Tema og Variationer, Abdallah, Odysséen, Caroline Mathilde, Livjægerne på Amager, Kermessen i Brügge, Anna Karenina, Den lille Havfrue og Manon.Foruden medvirket i en række Skuespil og Operaer.


Priser og legater:
Henriette Brøndsholm har modtaget C.W. Strandes Legat og Det Treschowske Kunstnerlegat og modtog i 2009 for sin dansemæssige og personlige indsats for Teatret ”Applausprisen” fra Foreningen Ballettens Venner.

Udnævnt til Æresmedlem af Ballettens Venner i 2009.

 

Undervisning

Henriette har undervist de yngste elever på Det Kgl. Teateres Balletskole. Desuden har hun undervist i ballet i Woods i Holbæk i 5 år og sideløbende undervist i ballet i Ballerup i Dancing Team i 3 år.

bottom of page