top of page

Om Henriette Brøndsholm og Holbæk Ballet Akademi

Når man vokser op i et miljø, hvor dans og musik er i højsædet, er det helt naturligt at begynde så hurtigt som muligt at gå til dans. Jeg var knap 3 år, da jeg i 1971 begyndte på Karen og Frode Bendixens Danseskole i Ballerup. Som 5-årig begyndte jeg også at gå til ballet på Jette Muus´ Klassiske Balletskole i Hellerup, og jeg elskede det fra første dag. Det var allerede i mine meget unge år på disse to danseskoler, at glæden og kærligheden til dans og ballet blev vakt. Grundstenen til min senere professionelle karriere på Det Kongelige Teater begyndte den gang.

 

Som 8-årig søgte jeg optagelse på Det Kgl. Teaters Balletskole og blev antaget. Jeg har gennemgået hele uddannelsen på Teateret, og efter bestået eksamen i 1987 blev jeg ansat som balletdanser. Gennem årene har jeg danset i ballettens omfattende repertoire, både klassiske og moderne balletter, og medvirket i både operaer og skuespil og dermed gennem mit arbejde lært mange spændende kunstnere at kende.

 

Som 40-årig bliver en balletdanser pensioneret, og det skete for mig i 2009. Men mit liv fortsatte på Det Kgl. Teater i en administrativ stilling som balletskobestyrer, og introduktionsforedrag for publikum før aftenens balletforestilling.

 

Da jeg brænder for at give mine erfaringer og store kærlighed til dansen videre til både børn, unge og voksne, underviser jeg nu. Det er vigtigt for mig at se, hvad dans og ballet kan give af glæde og inspiration til dem, som udøver den. Balletkunsten kan for den enkelte udvikle sig til en hobby og interesse for livet og samtidig give personlig udvikling.

 

Min drøm om at stå i spidsen for Holbæk Ballet Akademi blev en realitet i 2015. Og jeg glæder mig over at give mine erfaringer og danseglæde videre til alle mine elever.

 

Herudover holder jeg på eget initiativ foredrag om "Mit liv i Den Kgl. Ballet", hvor jeg fortæller om de store og mange oplevelser, jeg har haft, og spændende kunstnere jeg har mødt i min karriere.

 

Jeg har undervist de yngste elever på Det Kgl. Teaters Balletskole. Jeg har tidligere  undervist i ballet i Woods i Holbæk i 5 år og sideløbende undervist i ballet i Ballerup i Dancing Team i 3 år.

bottom of page